Clubexpert Martijn van Leerdam

Mitsubishi Electric heeft een team van deskundige energie adviseurs samengesteld: het Clubexperteam. Deze Clubexperts zijn beschikbaar voor vragen en advies met betrekking tot verduurzaming. Maar wie zijn die Clubexperts eigenlijk? Aan de hand van vijf vragen leren we hen kennen.

Naam: Martijn van Leerdam
Functie: Adviseur
Werkzaam bij Alklima sinds: 2001
Clubexpert regio: Zuid-Holland en Zeeland

 1. Wat maakt jouw werk als clubexpert zo interessant?
  Ik heb twee passies, één is voetbal en de tweede is verduurzamen. Wat is mooier dan deze twee passies te mogen combineren? Daarnaast vind ik de mensen van de clubs heel puur en betrokken. Dat is fijn om mee te werken.

 2. Wat was jouw meest uitdagende project bij een club?
  De grootste uitdagingen zitten in de clubs die nog niets gedaan hebben wat betreft verduurzaming; geen zonnepanelen, enkel glas, cv-ketel. Deze clubs proberen we te helpen om in de juiste volgorde de verduurzaming te laten plaatsvinden.

 3. Wie is jouw favoriete Oranjespeler (aller tijden)?
  Robin van Persie. Ik zat in het stadion toen hij met de bekende zweefduik scoorde tegen Spanje, wat een moment was dat!

 4. Waarom moet een club jou vandaag nog bellen?
  Verduurzamen kan in stappen, waarbij elke stap direct de vaste lasten kan drukken. Verduurzamen zorgt voor een zorgeloze toekomst van elke club. Dit proces moet je zo snel mogelijk starten!

 5. Heb je nog een duurzame energie tip voor thuis?
  Zet de watertemperatuur voor verwarming van de cv-ketel zo laag mogelijk in de winter. Hiermee wordt de installatie energiezuiniger, wordt het comfort hoger en kan beoordeeld worden of de woning geschikt is voor een laagtemperatuursystem zoals een lucht-water warmtepomp. (Deze tip geldt trouwens ook voor de sportclubs!)
Martijn van Leerdam
Clubexperts van Mitsubishi Electric

Kom in contact en scoor met een lagere energierekening

 1. Meld je vrijblijvend aan.
 2. Vul de checklist in voor jouw club.
 3. Maak een afspraak met de Clubexpert.