Tip 3: De assist naar energie-efficiëntie – Isoleer je woning

Door je huis nu beter te isoleren, hoef je deze winter minder te stoken. Volgens berekeningen van Milieu Centraal verbruikt een slecht geïsoleerde woning namelijk vier keer meer energie dan een goed geïsoleerde woning. Door te besparen op je energiekosten, verdien je de investering vanzelf terug. Isoleren is dus goed voor je portemonnee én voor het klimaat. 

Vloerisolatie: Bij vloerisolatie wordt de kruipruimte van je huis geïsoleerd of je plaatst isolatie op je dekvloer. De opties zijn afhankelijk van het vochtgehalte en het type ondervloer. Informeer bij isolatiebedrijven voor de mogelijkheden.

Dakisolatie: Dit is het toevoegen van isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van het dak of aan de zoldervloer. Tot zo’n 30% van warmte verlies je via het dak, dus deze investering verdient zich vrij snel terug. 

Spouwmuurisolatie: Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte ertussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met isolatiemateriaal noemen we spouwmuurisolatie. Een no-brainer als je een spouw hebt. Schakel een professioneel bedrijf hiervoor in.

Wist je dat je veel isolatieklussen heel goed zelf uit kunt voeren? Maar hoe kom je er achter waar al isolatie zit en wat je kunt verbeteren? Milieu Centraal helpt je op weg met een handige tool. Neem 5 tot 10 minuten de tijd en doorloop de vragen van de isolatie zelfscan

Door te investeren in isolatie, geef je een slimme assist en scoor jij op energie-efficiëntie. Doen dus! 

Weet je de eerste tip nog? Dit was in huis alle lampen vervangen door led-lampen.
Met tip 2 van de Energietrainer tackle je de koude wind. 

Wil jij je defensie versterken? In tip 4 vertelt de Energietrainer je hoe je je glas kunt vernieuwen

Nieuws