Eerste Groene Clubweken onderstrepen behoefte verduurzaming binnen amateurvoetbal

Meer dan 370 clubs doen mee aan campagne van Mitsubishi Electric en de KNVB

De afgelopen vier weken stond het amateurvoetbal in het teken van verduurzamen. Op initiatief van Mitsubishi Electric, duurzaamheidspartner van de KNVB, vonden de eerste Groene Clubweken plaats. Het doel van de Groene Clubweken is om bestuurders van voetbalverengingen te informeren, inspireren en motiveren aan de slag te gaan met het verduurzamen van de vereniging.

Op steeds meer verenigingen zijn mooie ontwikkelingen te zien en wordt er significant bespaard op energiekosten. Onder andere door de installatie van zonnepanelen en een warmtepomp.

Toch zijn er nog steeds veel verenigingen die willen verduurzamen maar niet goed weten waar te beginnen. Daarom organiseerden Mitsubishi Electric en de KNVB tijdens de Groene Clubweken een Webinar met tal van energiebesparende tips en informatie over de diverse subsidiemogelijkheden. Daarnaast ontvingen clubs wekelijks een nieuwsbrief met praktische informatie. Ook stonden de KNVB-verengingsadviseurs en experts van Mitsubishi Electric klaar om clubs persoonlijk te adviseren. Iets wat ze de komende periode blijven doen gezien de vele verzoeken voor een afspraak die zijn binnengekomen. 

Om verenigingen een extra duwtje in de rug te geven, maken drie clubs bovendien kans op een premium warmtepompen ter waarde van € 30.000. De drie clubs met de beste motivatie voor een duurzaam en toekomstbestendig verenigingsleven winnen deze fantastische prijs. Dat meer dan 370 clubs een motivatie hebben ingediend bewijst hoezeer het thema verduurzamen leeft. Begin mei maakt energietrainer John Williams namens initiatiefnemers Mitsubishi Electric en de KNVB de winnende clubs bekend.

Nieuws