Energietrainer John Williams

Energietrainer John Williams

Energietrainer John Williams helpt zowel clubs als voetballiefhebbers (met) verduurzamen. Hij laat zien wat er mogelijk is op het gebied van verwarmen, douchen en ventileren. De rol van de warmtepomp staat daarbij centraal. Verwarmen met warmtepompen levert niet alleen voordeel op voor de clubkas of jouw energierekening, maar ook voor het milieu. En dat geeft toch energie?


Waarom is er voor John Williams gekozen als de Energietrainer?
John is voor Mitsubishi Electric en de KNVB de meest geschikte persoon om de rol van Energietrainer te vervullen. Hij is al lange tijd actief en bekend als tv-presentator en specifiek van het succesvolle programma “Help, mijn man is klusser”. Daarnaast is John een groot voetballiefhebber en kent het amateurvoetbal als geen ander. John heeft sterke affiniteit met verduurzamen en hij kan met zijn aanstekelijke enthousiasme de duurzame boodschap van Mitsubishi Electric en de KNVB Groene Club goed overbrengen aan een brede doelgroep. 

Video

De nood is nog nooit zo hoog geweest. Met de stijgende energieprijzen vrezen amateurclubs voor hun bestaan. Omdat we het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan een gezonde planeet slaan de KNVB, Energietrainer John Williams en wij (duurzaamheidspartner Mitsubishi Electric) de handen in één met als doel amateurclubs te verduurzamen. Bekijk hoe de Energietrainer bloot legt waar er geld kan worden bespaard en zo verenigingen klaar stoomt voor een mooie toekomst! 

Aflevering 1

In de eerste video van de energietrainer gaat John langs bij v.v. Kolping Boys in Gemeente Alkmaar. Daar treft hij een pand uit de jaren ’70. Dat is niet direct een ijsbad, maar het is niet geïsoleerd. En zo zijn er nog wel wat puntjes die beter kunnen. En dat ijsbad? Dat staat al lekker klaar in de kleedruimte. Alles voor bewustwording. En natuurlijk omdat het leuk is! Check de video nu en ontdek wat jouw club bespaart met wat snelle en makkelijke bespaartips!

Aflevering 2

Willen is kunnen. Dat is met verduurzamen natuurlijk ook zo. In aflevering twee voelt energietrainer John zich snel thuis in het Haagse Zuiderpark. Want daar is VV WIK hard bezig met verduurzamen. Ze zijn zelfs aan het vergroenen als een malle. Maar wie doet het licht uit? En waar komt dat groene hart vandaan? Terwijl WIK 2 vol energie op het veld staat zet penningmeester Leo op een rijtje welke verduurzamingstappen zijn genomen. Opbrengst voor het klimaat, maar ook voor de clubkas. Want: “Je moet natuurlijk wel even normaal blijven doen”. En de dorst na de wedstrijd? Zelfs daar speelt groen een rol…

Aflevering 3

FC Tilburg heeft het volgens John helemaal groen voor elkaar. En dan heeft hij het niet eens over de velden. Want de club heeft nieuwe kleedkamers die helemaal voldoen aan de eisen van BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Dat betekent dat er maatregelen zijn genomen om het energieverbruik te reduceren en energie uit hernieuwbare bronnen te gebruiken. Daarvoor is er een belangrijke rol voor de warmtepomp. Die ook nog eens een fikse kostenbesparing oplevert bij het verwarmen van de kleedkamers en het water voor een comfortabele douchebeurt. Ondanks duurzame vernieuwingen blijven sommige dingen gelukkig zoals ze zijn. Neem de ouderwetse voetbalkantinegeur die verleidt tot een heerlijke frikandel speciaal. Of toch niet?