Video

De nood is nog nooit zo hoog geweest. Met de stijgende energieprijzen vrezen amateurclubs voor hun bestaan. Omdat we het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan een gezonde planeet slaan de KNVB, Energietrainer John Williams en wij (duurzaamheidspartner Mitsubishi Electric) de handen in één met als doel amateurclubs te verduurzamen. Bekijk hoe de Energietrainer bloot legt waar er geld kan worden bespaard en zo verenigingen klaar stoomt voor een mooie toekomst! 

Aflevering 1

In de eerste video van de energietrainer gaat John langs bij v.v. Kolping Boys in Gemeente Alkmaar. Daar treft hij een pand uit de jaren ’70. Dat is niet direct een ijsbad, maar het is niet geïsoleerd. En zo zijn er nog wel wat puntjes die beter kunnen. En dat ijsbad? Dat staat al lekker klaar in de kleedruimte. Alles voor bewustwording. En natuurlijk omdat het leuk is! Check de video nu en ontdek wat jouw club bespaart met wat snelle en makkelijke bespaartips!

Aflevering 2

Willen is kunnen. Dat is met verduurzamen natuurlijk ook zo. In aflevering twee voelt energietrainer John zich snel thuis in het Haagse Zuiderpark. Want daar is VV WIK hard bezig met verduurzamen. Ze zijn zelfs aan het vergroenen als een malle. Maar wie doet het licht uit? En waar komt dat groene hart vandaan? Terwijl WIK 2 vol energie op het veld staat zet penningmeester Leo op een rijtje welke verduurzamingstappen zijn genomen. Opbrengst voor het klimaat, maar ook voor de clubkas. Want: “Je moet natuurlijk wel even normaal blijven doen”. En de dorst na de wedstrijd? Zelfs daar speelt groen een rol…

Aflevering 3

FC Tilburg heeft het volgens John helemaal groen voor elkaar. En dan heeft hij het niet eens over de velden. Want de club heeft nieuwe kleedkamers die helemaal voldoen aan de eisen van BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Dat betekent dat er maatregelen zijn genomen om het energieverbruik te reduceren en energie uit hernieuwbare bronnen te gebruiken. Daarvoor is er een belangrijke rol voor de warmtepomp. Die ook nog eens een fikse kostenbesparing oplevert bij het verwarmen van de kleedkamers en het water voor een comfortabele douchebeurt. Ondanks duurzame vernieuwingen blijven sommige dingen gelukkig zoals ze zijn. Neem de ouderwetse voetbalkantinegeur die verleidt tot een heerlijke frikandel speciaal. Of toch niet?