Webinar over slim en praktisch verduurzamen voor je club groot succes

Donderdagavond 16 maart beleefde het Nederlandse voetbal een topavond. Zowel Feyenoord als AZ plaatsen zich voor de volgende ronde van respectievelijk de Europa League en Conference League. Het was ook de avond van een door de KNVB en duurzaamheidspartner Mitsubishi Electric georganiseerd webinar: Alles over slim en praktisch verduurzamen voor je club.

ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias ontving in de kleedkamer op de KNVB Campus drie experts. Dat verduurzamen van energie een hot topic is bij clubs blijkt uit de cijfers. Ruim 28% van de voetbalverenigingen denkt na over plaatsen van een warmtepomp.

Volgens progamma manager duurzaamheid van de KNVB, Tim Hofman, is dit het moment om van het gas af te gaan en te kiezen voor duurzaam. Bestuurslid Leo Toet van de Haagse club v.v. WIK vult aan; “gasloos betekent naast besparen ook veel meer rust. Stijgende gasprijzen doen je niks meer”.

Toch zijn er nog veel clubs die niet goed weten hoe te beginnen. Speciaal daarvoor heeft Mitsubishi Electric Martijn van Leerdam vrijgemaakt. Hij is de clubexpert die clubs kosteloos een maatwerkadvies kan geven. Gebaseerd op de unieke situatie van de club. Sowieso is zijn advies voor clubs om mee te doen aan de Groene Clubweken actie waarmee ze een warmtepomp kunnen winnen. Daarnaast gaf Martijn inzage over de specifieke oplossingen voor kleedkamers en kantines.

Kortom; wil je meer weten over mogelijkheden, hoe te beginnen met verduurzamen en tips van een collega bestuurslid krijgen? Dan moet je het webinar zeker terugkijken.

Webinar Groene Clubweken: over verduurzamen van sportclubs

Met jou club kans maken op het winnen van een premium Mitsubishi Electric warmtepomp t.w.v. €30.000?
Check snel de actiepagina!

Nieuws