Welke subsidies zijn er voor clubs met duurzame plannen?

Tijdens de Groene Clubweken maak je iedere week kennis met een club en hun uitdagingen met verduurzamen. Deze week de vraag van een club uit Deventer. De club uit de koekstad vraagt zich concreet af welke subsidies er zijn voor hun duurzame plannen en het douchen en verwarmen met een warmtepomp.  

Vraag van de week

Allereerst het goede nieuws! Voor het verduurzamen van jouw club zijn er diverse mogelijkheden. Een aantal factoren is daarbij doorslaggevend. De locatie van de club en waarvoor de subsidieaanvraag is. Niet elke gemeente of provincie heeft hetzelfde subsidiepotje. Daarnaast hanteren landelijke en lokale overheden verschillende fondsen voor diverse vormen van verduurzamen. Zo maakt het dus uit in welke gemeente je club gevestigd is en waarvoor je een aanvraag doet.   

Mijn advies: Kijk altijd vanuit de concrete verduurzamingsvraag. Niet vanuit de subsidiemogelijkheden. Zo voorkom je dat jullie club een verkeerde investering doet in tijd en middelen. Mitsubishi Electric biedt clubs kosteloos maatwerk advies op basis van jullie unieke situatie en concrete verduurzamingsvraag. De volgende stap is vervolgens om samen te kijken welke subsidiemogelijkheden er voor jullie plannen zijn. Onze clubexpert helpt je daar graag bij.  

Met sportieve groet,

John Williams | Energietrainer

Nieuws