Doe mee aan de
Winter Warming-Up!

Doe jij mee aan de Winter Warming-Up?

De winter komt eraan en dat merk je direct aan het hogere energiegebruik. Gelukkig kunnen Energietrainer John Williams en KNVB Duurzaamheidspartner Mitsubishi Electric jou helpen met besparen. Met de Winter Warming-Up krijg jij tips en duurzame oplossingen op weg naar een comfortabeler, duurzamer en waardevoller huis. 

Tips & advies van de Energietrainer

Als Energietrainer helpt John Williams, samen met de experts van Mitsubishi Electric, Nederland verduurzamen. “Er is niemand die een hoge energierekening wil en tegelijkertijd willen we ook bijdragen aan een beter klimaat. Maar waar begin je en waar houdt het op? Vragen die ik ook herken”, geeft John Williams aan. Daarom geef ik jou tips & advies om optimaal voorbereid de winter in te gaan. 

De Duurzame transfer - Stap over op LED lampen

Aankomend weekend is de aftrap van de winter met de overgang naar wintertijd. Dit betekent dat het ‘s avonds vroeger donker wordt en de lampen in huis weer eerder aan gaan. Heb jij nog gloeilampen, halogeenlampen of spaarlampen? Die kunnen echt niet meer. Een slimme zet is om deze te vervangen door LED lampen. LED lampen verbruiken tot wel 85% minder energie dan traditionele gloeilampen, wat zich vertaalt naar..

Tackle de koude wind - Plaats tochtstrips

Het verwarmen van je huis is goed voor 75% van je gasverbruik. Minder verwarmen is één manier om je gasrekening te verlagen, maar er is nog een slimme manier om de tegenstander te slim af te zijn. Wist je dat je met veel isolatieklussen eenvoudig zelf kunt uitvoeren? Met enkele slimme, goedkope maatregelen kun jij er voor zorgen dat de warmte niet ontsnapt.

De assist naar energie-efficiëntie - Isoleer je woning

Door je huis nu beter te isoleren, hoef je deze winter minder te stoken. Volgens berekeningen van Milieu Centraal verbruikt een slecht geïsoleerde woning namelijk vier keer meer energie dan een goed geïsoleerde woning. Door te besparen op je energiekosten, verdien je de investering vanzelf terug. Isoleren is dus goed voor je portemonnee én voor het klimaat.

Versterk de defensie - Vernieuw je glas

In veel oude woningen zijn de ramen als een verzwakte defensie, met enkel of slecht isolerend glas dat warmte makkelijk doorgeeft aan de buitenlucht. Vergelijk het met ‘de man van glas’ in een voetbalteam, kwetsbaar en blessuregevoelig. Door verouderd glas te vervangen door glas met een hogere isolatiewaarde versterk je jouw defensie. Zo houd je de warmte binnen en de kou buiten. Kies minimaal voor HR++ glas, maar triple glas of vacuümglas leveren nog betere prestaties.